Banner NTNU

Vil du vite mer om den fantastiske hjernen din?

Vil du vite mer om den fantastiske hjernen din?

Lær mer om hjernen og noe av det forskere ved NTNU har funnet ut om hjernen.

Hvorfor er det viktig å ha kunnskap om hjernen? For deg er det kanskje spennende og interessant å lære mer om hva som skjer i kroppen og kanskje særlig i hodet? Og kunnskap om hjernen er svært viktig for alle dem som jobber med å forebygge og behandle sykdom.

«Cella Mi»  er et musikkteater med fantastiske kostymer og scenografi for hele familien. Vi blir med inn i hodet til en gutt som skader seg i et sykkel-uhell. Forestillingen er skrevet av Marit Nicolaysen og Bertil Palmar Johansen som begge har hatt et langt samarbeid med May-Britt Moser.

På nettsidene til NTNU kan du lære mer om hjernen og noe av det forskere ved NTNU har funnet ut om hvordan hjernen virker.

Jobben til forskerne er å finne mer ut hvordan hjernen fungerer og forskerne som jobber med dette er veldig flinke! To av dem, Edvard Moser og May-Britt Moser, har til og med fått Nobelprisen for noe de fant ut. Nå har du også mulighet til å lære mer om hva som skjer i hjernen og hva forskerne har funnet ut!

Begynne med innledningen om den fantastiske hjernen som Marit har skrevet. Her kan du lese mer om ulike celletyper, sanser og hvordan celler opptrer sammen, som du finner sammen med illustrasjonene under her eller via menyen til venstre.

Tekstene på disse nettsidene er skrevet av forfatter Marit Nicolaysen og de fantastiske tegningene er laget av illustratør Line Halsnes.

 

God lesning!

Andre innlegg