Hjorten blogg

Turneklar med "Varieté og Revy" på Vrimmelfestival

“Fra Hjortens dager – Varieté og Revy med glimt i øyet”

Bli med på en musikalsk og humoristisk reise tilbake til Lysthuset Hjortens storhetstid! Det blir kjente sanger, gjensyn med gamle helter og høy sjarmfaktor fra fylkesmusikertrioen Pocus og solistene Lars Eggen og Nina Sætherhaug som skal ut på Vrimmelfestival i store deler av Trøndelag.

Vi har latt oss inspirere av Hjorten Revy- og Varietéteater som ble startet i Ila i Trondheim i 1867. Mange av de store underholdningsstjernene besøkte Hjorten gjennom årene, og teateret var populært blant alle befolkningslag. Hjorten opphørte i 1947 og det karakteristiske teaterbygget ble til sist revet i 1961, men musikken og historiene står igjen som en betydningsfull del av trøndersk musikkliv.

Bli med på skjemt og alvor når fylkesmusikerne i Trøndelag og Opera Trøndelag turnerer i samspill med denne forestillingen for å gi et sjeldent tilbakeblikk på en svunnen storhetstid.

Pocus består av Elin Torp Meland – obo/engelsk horn, Astri Hoffmann Tollas – cello og Jon Kristian Bye – piano. Trioen har bakgrunn i den klassiske musikken, men jobber ofte i skjæringspunktet mellom en rekke andre stiluttrykk og genre. Pocus er en del av Fylkesmusikerne i Trøndelag og har eksistert i sin nåværende form siden 2019. Oppdraget til fylkesmusikerne er å virke som et profesjonelt, konserterende ensemble, støtte det frivillige kulturlivet, og bidra til et rikt kultur- og musikkliv i hele fylket og særskilt i distriktene.

Turneen skal på VRIMMELFESTIVAL. VRIMMEL er en kunst- og kulturfestival som går på omgang i Trøndelag.  Målet er å skape gode opplevelser nær deg. På noen av arrangementene er det inngangspenger. De går uavkortet til den lokale arrangøren, slik at det kan skapes flere gode opplevelser der du er.

Vi besøker:

25. Oktober: Centrum forsamlingshus, Vemundvik kl. 18.00
26. Oktober: Sletta Cafe, Overhalla kl. 19.00
27. Oktober: Framheim på Vik kl. 18.00
31. Oktober: Galleri gammelgården i Haltdalen kl. 19.00
3. November: Nye Heimen, Otterøy kl. 18.00
4. November: DKSS konserter ved Namsos Helsehus – aktiviteten kl. 10.30 & 13.30
5. November på kulturkafeen Fyret, Jøa kl. 13.00
7. November, Midtre Gauldal (info kommer)
11. November: DKSS ved Omsorgsboligene, Berkåk kl. 11.00
11. November: Åpen konsert i Rennebu kommune kl. 18.00

Andre innlegg