Julefryd Blogg-1

TrondheimSolistene og Nidarosdomens Jentekor besøker Skatval kirke

Opera Trøndelag er med som arrangør når TrondheimSolistene og Nidarosdomens Jentekor besøker Skatval kirke lørdag 5. desember. Med seg har de også mezzosopran Astrid Nordstad.

 

Det er stor stas å være med som arrangør når Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene finner veien til Stjørdal og Skatval. Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene har hatt et utstrakt samarbeid gjennom mange år. Med konserten «Julefryd» i Nidarosdomen, har de siden 2012 satt det trønderske publikummet i julestemning.

I 2020 tar Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene for første gang «Julefryd» ut fra nasjonalhelligdommen (Nidarosdomen), til det midtnorske publikum. Med tre unike konserter i bla. Skatval kirke i Stjørdal, vil aktørene sammen med Mezzo-sopranen Astrid Nordstad levere et program som spenner fra kjente og kjære julesanger, men også mye nytt – alt fra mektig og stort, til stille og gripende. Allsang blir det også.

Nordstad er en av korets tidligere sangere. Hun debuterte på Den norske opera i 2019, og er ett av landets største talenter innenfor klassisk song. Nordstad har også sunget med Opera Trøndelag tidligere, bla. i Olav Engelbrektson.

I 2020 mottok Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistenes utgivelse «LUX» GRAMMY Award i USA. Dette er første gang et album med et norsk kor og orkester mottok denne prisen. Deres album «MAGNIFICAT» fikk også en GRAMMY-nominasjon i 2014.

MEDVIRKENDE
Nidarosdomens jentekor
Trondheimsolistene
Astrid Nordstad, mezzosopran
Maria Næss, piano
Anita Brevik, dirigent

Billettsalget er startet. OBS: Svært begrenset antall plasser pga. Covid – 19 restriksjoner. Billettene kjøpes her. Konsertene er gjort mulig gjennom støtte fra Sparebank1 SMN – Hovedsamarbeidspartner både til kor og orkester.

Andre innlegg