Blogg SMN

Sparebank 1 SMN sponser Blues og Opera

Sparebank 1 SMN sponser Blues og Opera

Blues in Hell og Opera Trøndelag har fått hver sin kontrakt om støtte de neste to årene. Sparebank 1 SMN legger totalt én million kroner på bordet til de to kulturinstitusjonene.

Regionbanksjef Lill Bente Mæhla Totland kunne torsdag dele det glade budskap til de to kulturfyrtårnene.

– Det er to her i Stjørdal, i regionen og i Trøndelag som har holdt det gående i mange år. Vi har vært i tett samarbeid med Blues in Hell, og delvis for Operaskolen. Vi i sparebanken bør være der like mye for begge disse to kulturinstitusjonene, mener Totland.

Toårig kontrakt

De to aktørene i kulturlivet er svært kjente med søknader om støtte, både på statlig og kommunalt nivå. Dette må søkes, og i dårlige økonomiske tider, er det ingen selvfølge at man får akkurat det man har behov for som arrangør.

– Derfor er det veldig fint, at den kontrakten vi har med sparebanken nå går over to år. En langsiktig avtale gjør situasjonen mer forutsigbar, forklarer Brovoll.

Støtteordningen er viktig av flere årsaker, mener operasjef Lars Eggen.

– Det er viktig for at vi får videreført nisjeordningen vi har, og ikke blir for kommersiell. Dette går rett inn i kulturlivet på Stjørdal, og dette betyr mye, sier han.

Kontrakten på én million kroner fordeles likt på de to aktørene, som tilsvarer 500.000 kroner til hver av dem, fordelt på to år.

Både Eggen og Brovold er svært glade for den støtten de får til sine nisjeprosjekt, og mener dette også er viktig for utvikling. De ønsker å bidra til lokalsamfunnet med det maksimale de får ut av midlene.

Handler om tillit

Samarbeidet mellom Sparebanken, Opera Trøndelag og Blues in Hell handler mye om tillit til hverandre. Det skaper også samhold mellom de ulike aktørene.

– Det er ingen konkurranse oss i mellom når det kommer til disse midlene, men fremfor alt har det ført til at vi har gått mer i dialog, som kan lede til samarbeid, mener Eggen.

Banksjefen presiserer at også banken får sitt tilbake, ved at aktørene også stiller på deres kundearrangement.

Tekst og bilde hentet fra bladet.no med tillatelse 

Andre innlegg