Ivar Tindberg

Ringve Akademi 2023

Ringve Akademi 2023 med Ivar Tindberg

Årets Ringve Akademi arrangeres 13. og 14. oktober i samarbeid med Ringve Musikkmuseum. Vi får besøk av bla. Ivar Tindberg under årets akademi.

 

Ringve Akademi er et intensivkurs over to dager, som skal utvikle og rekruttere unge sangtalenter. Deler av kurset er åpent for publikum, som masterclass i «privaten» på Ringve. Årets akademi er i samarbeid med NTNU Institutt for musikk og Ringve Musikkmuseum.

 

Stundenter fra NTNU Instutt for musikk får i år mulighet til å jobbe med bla. Ivar Tindberg.

Ivar Tindberg er en norsk regissør, tekstforfatter, dramaturg og komponist, som er særlig kjent for arbeidet med musikkteater. Tindberg studerte musikk, teater og litteratur ved Universitetet i Oslo og regi ved Statens Teaterhøgskole. Han fikk sitt gjennombrudd som regissør da han iscenesette den populære revyen Tusen år og like blid for Det Norske Teatret i 1997, en forestilling han også skreiv musikk til. Tindberg var regissør for Bør Børson med Opera Trøndelag i 2022.

Årets masterclass fokuserer på:

  • Karakterens ytre omstendigheter. Hva finnes i stoffet for karakteren.  
  • Hva finnes av informasjon i teksten knyttet til karakteren?

 

NTNU studentene får også jobbe tett på Operakollektivets urpremiere: «Systemet». De får møte regissør og librettist Oda Fiskum, samt sanger og produsent Patrick Egersborg til eget dialogmøte. Her fokuserer akademiet på:

  • Hvordan lager man en opera?
  • Produsentens oppgaver?
  • Hva må man tenke på når man setter opp en helt ny opera?
  • Libretto. Hvordan lager man det?

 

Andre innlegg