56c26e67-b1de-44e5-ae73-498f9650c81a-kopi 2

Overaskende nyhet om støtte over statsbudsjettet.

Her får han den overraskende nyheten: – Fantastisk. Shit, altså!

Torsdag fikk operasjef Lars Eggen en overraskelse som vil merkes tre dager til ende i april neste år. En festival om kjønnsidentitet blir vorspiel til neste års operasatsing hos Opera Trøndelag, og regjeringen røper nå at penger kommer i Statsbudsjettet.

De to fremste lokale representantene for regjeringspartiene møtte ordfører Eli Arnstad (Sp) og Jan Inge Kaspersen (Ap) opp på kontoret til Opera Trøndelag torsdag.

– Opera Trøndelag er viktig for oss i Stjørdal og viktig for region. Det er et operahus som både gjør nyskapende ting og også greier å engasjere barn og unge, og regjeringa har tildelt 250.000 kroner for at Opera Trøndelag skal få kjøre i gang den nye festivalen «Folk er folk», sier ordfører Eli Arnstad (Sp).

Folk er folk

Hovedproduksjonen for Opera Trøndelag i 2024 er La Traviata av G. Verdi. Vår La Traviata vil ha et “skeivt” tilsnitt og regissør Arne Fagerholt har jobbet frem en produksjon som stiller spørsmål ved kjønnsidentiteter. I samarbeid med “Skeive stemmer” ønsker Opera Trøndelag å fokusere på dette også ved andre arrangement knyttet til produksjonen for å gi forestillingen en tydeligere kontekst, men også for å dra i gang en debatt rundt identitet i egen kommune. 

Vi inviterer i forkant av premieren til 3 dages minifestival med det som mål å skape nysgjerrighet og rom for debatt. Det blir «skeiv» galla, kunstutstilling, samtale med skeive organisasjoner i Trøndelag, dialogmøter, konserter, førsnakk mm.

Fra Pride til festival

– Dette er spennede, nå har vi nettopp hatt Pride for første gang i Stjørdal, og har prøvd å sette litt politisk fokus på rettighetene, og nettopp det at folk er folk. Alle må jo være med på den dugnaden med å inkludere alle i felleskapet, sier Jan Inge Kaspersen.

Han peker på den enorme utviklingen til Opera Trøndelag fra starten i ruinene på Steinvikholmen.

– Det er artig at regjeringen ser det samme som vi ser, sier han.

– Jeg er veldig stolt, sier Eggen.

– Regjeringen burde komme allerede på to uker, når det er urpremiere på Cella mi, avslutter Arnstad.

Tekst hentet fra Opera Trøndelag og Bladet.no 
Bilder Guro Listou Volden (Bladet)

Andre innlegg