Vi er en gruppe opera-entusiaster som har stiftet denne venneforeningen; Opera Trøndelags Venner. Formålet med foreningen er å fremme interessen for opera og musikkteater i Trøndelag. Vi har som kjent mange dyktige utøvende kunstnere i vår region. Vi har et nært samarbeid med Opera Trøndelag samt fått med oss Varig Stjørdal Forsikring og Danske Bank  som samarbeidspartnere.

Formål med venneforeningen

Øke interessen for opera og musikkteater i Trøndelag med utgangspunkt i Opera Trøndelag.

 1. Arrangere temakvelder med opera, foredrag mv for våre medlemmer
 2. Utvikling av sangere gjennom utdeling av talentpris og opptreden på våre arrangement
 3. Arrangere medlemsturer til attraktive operaforestillinger
 4. Markedsføring av operatilbud i Trøndelag gjennom våre kanaler

INFO FRA STYRET I OPERA TRØNDELAGS VENNER  OM HØSTEN 2021

Kulturlivet gjenåpner sakte men sikkert på linje med resten av samfunnet, og det er en stor glede for Opera Trøndelags venner å invitere til flotte arrangementer for våre medlemmer høsten 2021!

Torsdag 7.oktober blir det Operakafé på Søndre Kulturhjørne med Opera Trøndelags Operaskole, og de får også med seg fjorårets vinner av OTVs Talentpris, Sivert Jullumstrø. Et flott musikalsk møte mellom en fullvoksen operasanger og alle de flotte talentene i Operaskolen. Info om tidspunkt kommer i august.

Senere i oktober vil det bli satt opp helaftens opera i kinosalen i Kimen! I samarbeid med Opera Trøndelag og Kimen Kino vil det bli anledning til å få med seg en oppsetning av én av operalitteraturens klassikere fra én av verdens største operascener. Med innlagte pauser, hvor vi kan mingle og møtes som om vi er i operaen, vil dette bli en god anledning til å trene opp «publikumsmuskelen» etter pandemien. Hvilken opera og når dette vil finne sted, er i skrivende stund ikke klart. Mer info følger, følg med!

Første del av høsten vil også alle OTVs medlemmer få spesialtilbud forestillingen «Lysthuset Hjorten» med Are Hembre, Lars Eggen og Trond Hustad. Det er en forestilling hvor de tar for seg vise-, melodi- og sangtradisjonen ved gamle Hjorten i Trondheim. Forestillingen skal framføres flere steder i regionen i høst, og her vil det også komme mer info etter sommerferien.

Fredag 19. november blir det en stor aften i Vektersalen i Kimen kl 19.00. Da deles Opera Trøndelags Venners Talentpris ut for tredje gang, og da kan vi trygt si at denne høythengende prisen har etablert seg som en tradisjon og en viktig musikkpris i Midt-Norge. Denne kvelden vil vi i tillegg få besøk av et par av solistene til Opera Trøndelags hovedforestilling våren 2022, og Operasjef Lars Eggen vil «tegne og forklare» alt om neste års storsatsing. Verdt å få med seg!

 

Bli medlem

Bli medlem og bidra til å løfte fram operatilbudet og interessen i Trøndelag!
Medlemspris pr. år: Kr. 200,-
VIPPS nr. 536315 og oppgi navn på medlem.

Kontakt oss

E-post: venner@operatrondelag.no

Lik oss på Facebook – Opera Trøndelags Venner!

Styret

 • Herbjørn Skjervold, styreleder
 • Kristi Aarethun
 • Torodd Wigum
 • Anne- Katrine Momyr
 • Åse Berg
 • Nina Sætherhaug
 • Paul Hellandsvik

Benytte gjerne skjemaet nedenfor

Styret

Her er Opera Trøndelags Venners styre 2020.

Samarbeidspartnere