Vi er en gruppe opera-entusiaster som har stiftet denne venneforeningen; Opera Trøndelags Venner. Formålet med foreningen er å fremme interessen for opera og musikkteater i Trøndelag. Vi har som kjent mange dyktige utøvende kunstnere i vår region. Vi har et nært samarbeid med Opera Trøndelag samt fått med oss Varig Stjørdal Forsikring og Danske Bank  som samarbeidspartnere.

Formål med venneforeningen

Øke interessen for opera og musikkteater i Trøndelag med utgangspunkt i Opera Trøndelag.

 1. Arrangere temakvelder med opera, foredrag mv for våre medlemmer
 2. Utvikling av sangere gjennom utdeling av talentpris og opptreden på våre arrangement
 3. Arrangere medlemsturer til attraktive operaforestillinger
 4. Markedsføring av operatilbud i Trøndelag gjennom våre kanaler

PROGRAM OG AKTIVITETER HØSTEN 2021

Velkommen til en meget innholdsrik høst med Opera Trøndelags Venner!

Det er en stor glede for Opera Trøndelags venner å invitere til flotte arrangementer for våre medlemmer høsten 2021!

Torsdag 7.oktober kl.18 blir det Operakafé på Daba Cafè. Opera Trøndelags Venneforening og Opera Trøndelag inviterer til en etterlengtet Operakafé. Denne kvelden synger sopran Therese-Angelle Khachik, som er tidligere medlem av Operaskolen. Hun har for tiden base i Oslo, men flere kjenner henne kanskje også fra den nyetablerte Operacafé serien «Skeive Stemmer» på Rosendal teater. Det blir også et gjenhør med baryton Sivert Jullumstrø som mange stiftet bekjentskap med på Talentprisen 2020. I tillegg kommer Opera Trøndelags egen Operaskole. Vi lover en kveld med smektende arier og sjarmerende ensembler.

OPERAKINO på Kimen Kino. Mandag 25. oktober er «World Opera Day», og denne kvelden kan du virkelig oppleve «world opera» på Stjørdal! Giuseppes Verdis «Aida» fra Nasjonaloperaen i Paris, i et opptak fra februar i år, vises i kinosal 3 i Kimen kl 18.00. En begivenhet!  Pris, inkl kaffe og kanelbolle: kr 250. Billetter kjøpes her: Operakino AIDA

Lysthuset Hjorten. Vektersalen, Kimen Kulturhus onsdag 10. november kl. 18. Operasjef Lars Eggen ved Opera Trøndelag, vil sammen Are Hembre og Trond Hustad, ta oss med på en reise i tekst og musikk med utgangspunkt i storhetstiden til Lysthuset Hjorten i Ila, Trondheim. Det blir kjente sanger, gjensyn med gamle helter og høy sjarmfaktor fra denne trioen i flosshatt, kjole og hvitt. Med Hjorten som en «rød tråd», presenteres også revy-numre fra Trøndelags rike revy-liv. Hjorten Revy- og Varietéteater ble startet i Ila i 1867 av Hans Lemvig Christiansen. Mange store stjerner besøkte Hjorten opp gjennom årene, og en rekke suksesser var innom teatret. Underholdningen opphørte i 1947, mens restaurantdriften fortsatte til 1955 og til sist revet i 1961. Med denne reisen i musikk gir vi ett tilbakeblikk mot en svunnen storhetstid med noen frempek også mot tiden i dag. Opera Trøndelags Venner vil få spesialtilbud til dette arrangementet. Følg med for info.

Fredag 19. november blir det en stor aften i Vektersalen i Kimen kl 18.00. Da deles Opera Trøndelags Venners Talentpris ut for tredje gang, og da kan vi trygt si at denne høythengende prisen har etablert seg som en tradisjon og en viktig musikkpris i Midt-Norge. I 2019 vant Emilie Nicoline Nilsdatter Almaas, og i 2020 var det Sivert Jullumstrø som mottok den høythengende prisen. Det er knyttet stor spenning til hvem juryen, med Kåre Bjørkøy i spissen, finner verdig som vinner i år. Denne kvelden vil vi i tillegg få besøk av et par av solistene til Opera Trøndelags hovedforestilling våren 2022, og Operasjef Lars Eggen vil «tegne og forklare» alt om neste års storsatsing. Et par av solistene i neste års oppsetning vil også bidra med vakker sang. Verdt å få med seg!

 

Bli medlem

Bli medlem og bidra til å løfte fram operatilbudet og interessen i Trøndelag!
Medlemspris pr. år: Kr. 200,-
VIPPS nr. 536315 og oppgi navn på medlem.

Kontakt oss

E-post: venner@operatrondelag.no

Lik oss på Facebook – Opera Trøndelags Venner!

Styret

 • Herbjørn Skjervold, styreleder
 • Kristi Aarethun
 • Torodd Wigum
 • Anne- Katrine Momyr
 • Åse Berg
 • Nina Sætherhaug
 • Paul Hellandsvik

Benytte gjerne skjemaet nedenfor

Styret

Her er Opera Trøndelags Venners styre 2020.

Samarbeidspartnere