Anne Birgitte Bouwhuis Røkke 

Opera Trøndelag Venners talentpris 2023

Opera Trøndelag Venners talentpris 2023 går til Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval.

Opera Trøndelag Venners (OTV) Talentpris har blitt et fast innslag i november for OTV og Opera Trøndelag, og torsdag 30. november er det mezzosopran Anne Birgitte Bouwhuis Røkke fra Skatval som får prisen.

Årets prisvinner

I innstilling til Talentprisen 2023 står det følgende: «Opera Trøndelags venner har besluttet å dele ut årets Talentpris til en klassisk sanger som har utmerket seg med et høyt nivå som utøver, og som selv har vært aktiv i flere av Opera Trøndelags egne produksjoner. Komiteen har festet seg ved at prisvinneren har lagt ned mange år med utdannelse, og hardt arbeid for å komme dit hun er i dag. For litt større stemmer tar det også ofte litt lengre tid før stemmen når sitt optimale potensial, det gjelder å «skynde seg langsomt».

Og her har Anne Birgitte tatt gode valg, og ansvar for egen utvikling for å komme dit hun er i dag. Komiteen legger selvfølgelig også vekt på Anne Birgittes innsats i viktige produksjoner for Opera Trøndelag, blant annet i «Viva la Musica», «Olav Engelbrektsson», og «Tryllefløyten» i Prestegårdshagen og «Tryllefløyten» på Kimen i 2018. Dette framgår i en pressemelding fra Opera Trøndelag.

Komiteen består av

  • Nina Sætherhaug, operasanger og styremedlem i Opera Trøndelags Venner
  • Anne Spets, Opera Trøndelag
  • Christian Jakobsen Røst, Gjensidige Stjørdal.

Carmen som fordypning

Opera Trøndelag beskriver Røkke som en av de sentrale elevene i Operaskolen ved Opera Trøndelag, og hun medvirket tidlig i mange produksjoner og oppdrag med operaskolen, og i profesjonelle produksjoner for Opera Trøndelag.

Etter å ha vært elev på musikklinja ved Ole Vig, og Operaskolen ved Opera Trøndelag fikk Anne Birgitte plass i sangklassen ved Institutt for musikk ved NTNU. Der gjennomførte hun både bachelor og masterstudier i klassisk sang, og i sine masterstudier fordypet hun seg blant annet i Bizet sin opera «Carmen».

Av profesjonelle oppdrag i Sverige har Røkke sunget «Donna Elvira» i Opera Warbergs produksjon av «Don Giovanni», og nå sist rollen som «Spoletta» i den Skånska Operaens siste versjon av «Tosca».

For Opera Trøndelag har hun sunget rollen som Rakel, og medvirket i «Tryllefløyten» i Prestegårdshagen, og sunget «3. gutt» i «Tryllefløyten» på Kimen i 2018.

Utdelingen

Prisen overrekkes under Talentpriskonsert i Kimen kulturhus 30. november kl. 19.00

 

Andre innlegg