Norge i rødt hvitt og blått

Norge i rødt, hvitt og blått

En musikalsk reise fra Grieg til Lennon!

Arr.: Opera Trøndelag

Spillested: Stjørdal Kino

Forestilling i 2 akter med nasjonale og internasjonale sangskatter om kampen for sjølstendighet og frihet, fra Olav Trygvason og fram til i dag.

En formidling av kulturarv knyttet til Grunnlovsjubileet. Kultur og kunst har spilt en viktig rolle i utviklingen av samfunnet og skaper opplevelse og forståelse. Vi vil via kjente komponister og tekstforfattere vise nasjonen Norges framvekst innenfor en europeisk kontekst. Da jubileet legger spesielt vekt på involvering og engasjement hos barn og unge, er produksjonen i rammen av Operaskolens årlige forestilling.

På scenen er Opera Trøndelags Operaskole, som ble grunnlagt i 2001, for ungdom mellom 10 og 19 år, og er landets eneste i sin modell. Nasjonale og regionale gjestesolister er med og løfter forestillingen til store høyder. Kjære sanger og verk som knytter seg til historiske begivenheter og hendelser vil gi publikum en spennende fortelling. Forestillingen er satt i scene av Ronald Rørvik og Toni Herlofson i samarbeid med operasjef Randi Spets.

Solister:

Trond Halstein Moe

Kristian Krokslett

Vigdis Unsgård

Nina Sætherhaug

Operaskolen

Riksløver:

Lars Eggen

Sverre Johan Aal

Torstein Fosmo

Simon Andrè Jacobsen

Gjestekor/Eidsvollsmenn:

Stjørdal Mannskor

Kapellmestere:

Atmasukha Ananda

Eva Holm Foosnæs

Gjestemusikere:

Elvin Venæs

Vegard Storaas

Bilder fra forestillingen