Therese 1

Mottaker av Opera Trøndelags Venners talentpris er klar.


Årets vinner av Opera Trøndelags Venners talentpris 2022 er klar! 

Opera Trøndelags venner har besluttet å dele ut årets Talentpris til en klassisk sanger som har utmerket seg med et høyt nivå som utøver og produsent, som selv har vært aktiv i flere av Opera Trøndelags egne produksjoner.

Komiteens innstilling er at årets talentprisvinner er Therese- Angelle Khachik

Konsert og prisutdeling

Opera Trøndelags Venners (OTV) talentpris har blitt en fast hendelse i november for OTV og Opera Trøndelag. Sammen med talentprisutdeling annonseres også Opera Trødelags storsatsning og hovedproduksjon i 2023 den 15. November kl. 18.00 i Vektersalen, Kimen Kulturhus. Det blir vakker musikk kombinert med prisutdeling og billettslipp. Torodd Wigum leder publikum igjennom kvelden.

Artister: Therese- Angelle Khachik (sopran), Kjetil Støa (tenor), Nina Sætherhaug (mezzo-sopran) og Knut Erik Jensen, piano.

Billetter bestilles og kjøpes via Kimen Kulturhus.

Om Therese og komiteens begrunnelse:

  • Therese-Angelle var elev i Operaskolen ved Opera Trøndelag, og utmerket seg tidlig med sin stemme og sceniske talent.
  • I 2016 fullførte Therese-Angelle sin bachelorgrad ved Barratt Due Musikkinstitutt, og i 2020 ble hun uteksaminert med en mastergrad fra Statens Operahøgskole.
  • Therese-Angelle Khachik har medstiftet Norges første skeive operakompani «Skeive Stemmer» i 2019.
  • Prisvinneren som synger i det lyriske sopranfaget har allerede sunget roller som Papagena og Pamina I Tryllefløyten (2010/2018), Fiordiligi i Cosi fan Tutte (2018), Sandmännchen i Hänsel und Gretel (DNOB, 2019), Gran Sacerdotessa i Aida (2019), Alice Ford i Falstaff (KHiO/DNOB 2020), og var gjesteartist ved Ultimafestivalen i 2020. I mai 2022 gjorde Therese -Angelle hovedrolledebut i verdenspremieren av det nye elektroniske arrangementet av Ethel Smyths The Boatswain’s Mate – 2nd generation med urpremiere I Oslo og turné i Sverige. Prisvinneren debuterte også i rollen som Frau Fluth i Otto Nicolais Lystige Koner av Windsor ved Rosendal Teater.
  • Therese-Angelle var i 2021 gjest hos Operafestdagene i Kristiansund, debuterte med solorecital på Roseslottet og var solist hos Opera Trøndelag ved flere anledninger.
  • Therese -Angelle er regelmessig å se ved Rosendal Teaters Operakaféer og hos Opera til folkets konserter.

Innstillingskomiteén har festet seg ved at prisvinneren fremstår som en modig og selvstendig utøver. Som nyutdannet midt i en pandemi har hun jobbet iherdig med å skape seg en plass i en krevende bransje. Prisvinneren har alltid vært interessert i kunstens rolle i samfunnet, og utmerker seg særlig igjennom sitt arbeid med Operakompaniet Skeive stemmer. Komiteen legger også vekt på Thereses innsats i viktige produksjoner for Opera Trøndelag, bl.a. i Viva la Musica , Olav Engelbrektsson, og nå senest i Tryllefløyten på Kimen i 2018.

Komitéen består av: Nina Sætherhaug, operasanger og styremedlem i Opera Trøndelags Venner. Anne Spets, Opera Trøndelag og Bjørn Ove Slind, Gjensidige Stjørdal.

Andre innlegg