MiniTryll

MiniTryll på Turné

I samarbeid med «Barnehagekonsertordningen v/Fylkesmusikerne i Trøndelag» er vi i disse ukene på Turné med MiniTryll. En produksjon for barn i alderen 2 – 5 år (men vi har spilt for både 0, 1 og 6 åringer også. Forestillingen er basert på operaen «Tryllefløyten» med musikk av W. A. Mozart. På en liten halvtime møter vi Papageno, Papagena, Nattens dronning, Sarastro, Tamino og Pamina. De må gjennom 3 prøvelser og med vannpistol (vannprøven), teip (taushet) og en pakke fyrstikker (ild) leder historien frem. Barna er med i historien med både dans og sang.

I samarbeidet med barnehagekonsertordningen v/Fylkesmusikerne i Trøndelag får vi virkelig turnert den nordlige delen av Trøndelag. Vi besøker Skatval, Meråker, Inderøy, Steinkjer, Sørli og Sandvika i Lierne, Flatanger, Osen, Høylandet, Namsos, Rørvik, Nærøysund, Leka, Verdal, Røyrvik og Beistad.

OM FORESTILLINGEN
En prins kommer til et fremmed land og holder på å bli spist opp av en krokodille! Heldigvis kommer Papageno og redder han. Papageno er fuglefanger og lever av å fange små fugler til Nattens dronning. Hun er dronningen i landet, og bruker fjærene til fuglene han fanger, mens Papageno får mat og drikke til gjengjeld. Men Papageno har også blitt sendt ut fra dronningen med et hemmelig oppdrag. Han skal redde hennes datter, Pamina, fra Sarastro. Papageno viser Prinsen bilde av prinsessen og han blir forelsket med en gang. De bestemmer seg for å redde prinsessen sammen.

Etter å ha reist lenge sammen, går de seg bort og forsvinner fra hverandre inne i Sarastros slott. Papageno finner Pamina, men prinsen møter Sarastro. Sarastro er solkonge og pappaen til Pamina. Prinsen bestemmer seg for å prøve å vinne prinsessen og hele kongeriket, men først må han klare tre prøvelser: ild, taushet og vann. Det klarer han, og redder Pamina. Papageno derimot, har prøvd å finne en papagena (en kjæreste), uten hell. Helt til slutt får også papageno møte sin papagena, og de får mange små fuglebarn sammen.

MEDVIRKENDE
Lars Eggen (sang), Ingeborg Haugvik Francke (sang), Brage Einum (piano).

Kostymer: Anne Spets
Basert på en DKS versjon av samme forestilling produsert av Opera Trøndelag.

Andre innlegg