MiniBør

Mini-Bør på skoleturné i Stjørdal!

I uke 21 og 22 får 5. – 7.trinn i Stjørdal kommune besøk av Opera Trøndelag med DKS-produksjonen «Mini-Bør»!

Elevene blir introdusert for både Bør og Josefine, samt flere av de øvrige rollekarakterene i Norges første musikal. Opera Trøndelag har laget en DKS-tilpasset versjon av den folkekjære musikalen og elevene får oppleve en paraderekke av sanger og kjente replikker.
Dette blir «Prima vare, sekunda ikke»!

Med åpne armer og ferske wienerbrød omfavner Bør Børson jr. verden. Han vil være noen – han vil ha suksess! Drevet av omgivelsenes skepsis og et ikke ubetydelig mindreverdighetskompleks kaster han seg hals over hode inn i kolonialvirksomhet, i aksjehandel og i kjærlighet. Godt hjulpet av sitt ukuelige pågangsmot, sitt gode humør og glimt i øyet (og en liten dose flaks) lykkes Bør til slutt: Han blir hyllet som Olderdalens store sønn og han får sin Josefine.

Johan Falkberget er en bauta i norsk litteratur. Hans diktning har gitt Trøndelag en betydelig plass i litteraturhistorien, og med bøkene om An-Magrit og Den fjerde nattevakt har gruvesamfunnet Røros blitt skildret med klokskap, vidd og tyngde. Men det er i historien om Olderdalens største sønn at Falkbergets dype forståelse for menneskesinnet settes i kompaniskap med hans humoristiske teft og kjennskap til småbygdas stramme grep. Gjennom Bør Børson jr. har han skapt en slitesterk, folkelig klassiker som har berørt og inspirert både trøndere og ikke-trøndere siden den først så dagens lys. Den sceniske versjonen av Bør Børson jr. hadde urpremiere på Det Norske Teatret i 1972, og er regnet som den første norske musikalen.

Historien om Bør er kjent for den voksne befolkningen, men Opera Trøndelag ønsker at også et yngre publikum skal få ta del i historien. Her får vi et gjensyn med en av landsdelens mest populære figurer gjennom tidene og for et yngre publikum vil forestillinga være et friskt møte med trøndersk kulturarv.

Alldeles merkantilt!

Aktører:
Torstein Fosmo
Mildred Marita Ramberg Røthe
Lars Eggen
Eva Holm Foosnæs (piano)

Andre innlegg