Billetter

Madama Butterfly

Opera Trøndelag har gleden av å presentere et av operalitteraturens store mesterverk; Madama Butterfly av Giacomo Puccini!

Madama Butterfly er en av verdens mest spilte operaer med de stadige aktuelle tema: Kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord. I Ronald Rørviks regi blir publikum tatt med på en estetisk reise tilbake til Nagasaki, Japan 1904 hvor en tragisk kjærlighetshistorie blir akkompagnert av Puccinis fantastiske musikk. Det blir mektige følelser og en enestående operaopplevelse når Opera Trøndelag inviterer til en storslagen egenproduksjon i Kimen kulturhus.

Med Madama Butterfly ønsket Puccini å skildre virkelighetsnære personer og handlinger som publikum lett kunne identifisere seg med. Her fortelles historien om marineoffiseren B. F. Pinkerton som inngår et proforma ekteskap med den 15 år gamle Cio-Cio-San. Hun tror det er den store kjærligheten. Han er kun ute etter en elskovsnatt. Konsekvensene for dem begge blir tragiske.

Dette er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det kan gå når noen leker med andres følelser i mangel på respekt og forståelse for kulturelle forskjeller, samt hvilke fatale og fryktelige konsekvenser det kan få. Puccinis Madama Butterfly formidler en rystende handling med noe av operalitteraturens vakreste og mest uttrykksfulle musikk.

Dirigent: Torodd Wigum
Regissør: Ronald Rørvik
Scenograf: Plamena Dicheva
Kostymedesigner: Anne Spets
Lysdesigner: Erik Spets Sandvik
Koreograf/regiassistent: Toni Herlofson
Maskedesigner og rekvisittmaker: Maren Togstad
Kormester: Eva Holm Foosnæs
Repetitør: Knut Erik Jensen

Cio-Cio San: Sassaya Chavalit
Pinkerton: Kjetil Støa
Sharpless: Håvard Stensvold
Suzuki: Nina Sætherhaug
Goro: Markus Bjørlykke
Yamadori: Are Hembre
Bonzo: Sverre Johan Aal
Dansere: Ingvill Krogstad og Alex Kamienski

Medvirkende:
Opera Trøndelags Kor
Opera Trøndelags Orkester
Operaskolen
Dansere fra Stjørdal Kulturskole
Sangstundenter fra NTNU Institutt for musikk

Opera i 3 akter av Giacomo Puccini.
Urpremiere La Scala, Milano 17.februar 1904
Libretto av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa
Oversettelse Ronald Rørvik og Toni Herlofson

BilletterDato / klokkeslettTorsdag 20/04 kl. 18.00Lørdag 22/04 kl. 18.00Søndag 23/04 kl. 16.00Tirsdag 25/04 kl. 18.00Onsdag 26/04 kl. 18.00Fredag 28/04 kl. 18.00StedStorsalen, Kimen KulturhusVarighetCa. 3 timer inkl. pausePriser

Ordinær: 575,-

Barn/student: 250,-

Opera Trøndelags Venner: 475,-

Medvirkende