Butterfly blogg

Madama Butterfly på Kimen i Stjørdal

20. April er det storslått premiere G. Puccinis «Madama Butterfly» i Kimen Kulturhus. En av verdens mest spilte operaer med de stadige aktuelle tema: Kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord. I Ronald Rørviks regi blir publikum tatt med på en estetisk reise tilbake til Nagasaki, Japan 1904 hvor en tragisk kjærlighetshistorie blir akkompagnert av Puccinis fantastiske musikk. Det blir mektige følelser og en enestående operaopplevelse når Opera Trøndelag inviterer til en storslagen egenproduksjon på Stjørdal.

Vårt kunsterisk team

Ronald Rørvik er regissør og Torodd Wigum dirigerer. Anne Spets er kostymedesigner og Plamena Dicheva har skapt en vakker scenografi, mens Erik Spets har lysdesign. Toni Herlofson er koreograf, Maren Togstad har maskedesign og er i tillegg rekvisittamaker. Vår kormester Eva Holm Fosnæs har jobbet med operakoret mot premieren siden i fjor høst.

Storslagen solistrekke

Madama Buttefly synges av Sassaya Chavalit. Markus Bjørlykke fra Sunnmøre synger Goro, og de øvrige har vi hentet fra Trøndelag. Kjetil Stjøa fra Verdal synger B. F. Pinkerton, Håvard Stensvold og Nina Sætherhaug fra Trondheim som Sharpless og Suzuki. Fra Hegra og Stjørdal har vi med oss Are Hembre som Yamadori og fra Kvam kommer Sverre Aal som synger Bonzo.

De øvrige solistene har vi hentet fra NTNU gjennom et tett og godt samarbeid med Institutt for musikk. Fra NTNU kommer Veronika Moan som Kate Pinkerton, Eirik Mauno Olsen gestalter Yakusidé og Sebastian Lyng Malmo synger Kommisæren. Cio-Cio-Sans mor, tante og kusine synges av Andrea Charlotte Norli Eidsvåg, Vilde Schwencke Johnsbråten og Tuva Brix. Cio-Cio-Sans venninner er Malin Meyer Birkeli, Linn Sofie Sørlien, Ragnhild Berg-Hansen og Kjersti E. Pettersen. I tillegg har vi med oss de profesjonelle danserne Ingvild Krogstad og Alex Kamienski som sammen med dyktige elever fra Stjørdal kulturskole gir produksjonen et ekstra løft.

Om Madama Butterfly

Med Madama Butterfly ønsket Puccini å skildre virkelighetsnære personer og handlinger som publikum lett kunne identifisere seg med. Her fortelles historien om marineoffiseren B. F. Pinkerton som inngår et proforma ekteskap med den 15 år gamle Cio-Cio-San. Hun tror det er den store kjærligheten. Han er kun ute etter en elskovsnatt. Konsekvensene for dem begge blir tragiske.

Dette er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det kan gå når noen leker med andres følelser i mangel på respekt og forståelse for kulturelle forskjeller, samt hvilke fatale og fryktelige konsekvenser det kan få. Puccinis Madama Butterfly formidler en rystende handling med noe av operalitteraturens vakreste og mest uttrykksfulle musikk.

Velkommen til Kimen Kulturhus. Det spilles forestillinger 20. 22. 23. 25. 26. 28. April
Billetter kjøper du her  

Andre innlegg