Gallakonsert utsolgt

Kirsten Flagstad 125 år

I dag feirer vi en av vår tids største operastemme gjennom tidene, Kirsten Flagstad, med en stor gallakonsert på Ringve musikkmuseum 125 – år etter hennes fødsel. I år er det også 85 år siden Flagstad debuterte ved Metropolitan Opera i New York i rollen som Sieglinde i «Die Walküre». Debuten gjorde henne øyeblikkelig til den største attraksjonen i amerikansk opera. Flagstad arbeidet dessuten målbevisst for at Norge skulle få sin egen opera, og hun ble den første operasjefen for Den Norske Opera, som åpnet på Folketeatret i Oslo i 1958. Den rike arven etter Kirsten Flagstad er viktig å minne om i dagens Opera-Norge.

Vi samarbeider denne gangen med Ringve Musikkmuseum og Flagstadmuseet på Hamar. Regionale sangere og musikere deltar og presenterer utdrag fra Flagstads allsidige repertoar. Vi har hatt to dager med operaworkhops i «privaten» for tre sangere ledet av Kåre Bjørkøy og Gitta-Maria Sjöberg. Gjennom to ulike fagdager får vi et innblikk i Flagstads liv, karriere og hennes unike stemme som trollbandt en hel verden og fylte de største operahus.

4 GENERASJONER
Opera Trøndelag arbeider i Flagstads ånd ved å hjelpe fram og støtte operatalenter i regionen. Gallakonserten blir derfor en mønstring av trøndersk operakultur i fin utvikling. Opera Trøndelags egen operaskole for sangere mellom 10 og 18 år synger sammen med talentfulle sangere i starten av karrieren, flere av regionens mest etablerte sangere samt internasjonalt meriterte utøvere.

Om Kirsten Flagstad

Hamarjenta Kirsten Flagstad (1895 – 1962) ble verdenskjent for sin sangkunst, og hun minnes særlig for sine tolkninger av de dramatiske rollene i Richard Wagners operaer. Flagstad utviklet en makeløs glansfull og bærende stemme som var som skapt for Wagners musikk. Hennes unike musikalitet, sceniske utstråling og personlighet vitnet om en stor utøver uten sidestykke, både i hennes samtid og i ettertid.
Flagstad fikk også stor betydning for norsk musikkliv, bl.a. ved at hun framførte og gjorde vokalmusikk av mange norske komponister på tallrike konserter verden over.

VELKOMMEN
Vi ser frem til en uforglemmelig kveld på Ringve. Pga. Covid – 19 restriksjoner er det et begrenset antall billetter til salgs, og konserten er allerede utsolgt. Heldige er de som får oppleve denne kvelden sammen med oss og heldige er vi som endelig får spille for publikum igjen.

Husk å vaske hendene
Hold avstand
Alt blir bra!

Les mer om gallakonserten HER

Andre innlegg