Nettside-slide-julefryd-1500x625 kopi

Julefryd

Opera Trøndelag er arrangør når TrondheimSolistene og sangere fra Nidarosdomens Jentekor inntar Skatval kirke med den kjente konserten Julefryd. Med seg har de fiolinisten Einar Olav Larsen. 

Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene har et utstrakt samarbeid gjennom mange år. Med konsertene «Julefryd» i Nidarosdomen, har de siden 2012 satt det trønderske publikummet i julestemning.

I 2021 tar Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene «Julefryd» ut fra nasjonalhelligdommen, til det Midt-norske publikummet. Med tre unike konserter i Skatval kirke, Stangvik kyrkje i Surnadal og Røros kirke , vil vi sammen med felespilleren Einar Olav Larsen få høre et program som spenner fra kjente og kjære julesanger, men også noe nytt –  alt fra mektig og stort, til stille og gripende. Allsang blir det også.

I 2020 mottok Nidarosdomens Jentekor og TrondheimSolistenes utgivelse «LUX» GRAMMY Award i USA. Dette er første gang et album med et norsk kor og orkester mottok denne prisen. Deres album «MAGNIFICAT» fikk også en GRAMMY-nominasjon i 2014.

MEDVIRKENDE
Trondheimsolistene
Sangere fra Nidarosdomens Jentekor
Einar Olav Larsen, fiolinist
Petra Bjørkaug, Piano & orgel
Anita Brevik, dirigent
Geir Morten Øien, trompet
Carl Haakon Waadeland, perkusjon

Konsertene er gjort mulig gjennom støtte fra Sparebank1 SMN – Hovedsamarbeidspartner både til kor og orkester.

Medvirkende