Akademi-blogg kopi

Hva er fremtidens opera? Svaret får du kanskje på Ringve Akademi

Hva er fremtidens opera?

Ringve akademi 2022 skal forsøke å starte debatten.

Ringve Akademi er et intensivkurs over tre dager, som skal utvikle og rekruttere unge sangtalenter. Deler av kurset er åpent for publikum, som masterclass, foredrag og paneldebatt i samarbeid mellom Opera Trøndelag, Opera Trøndelags venner, NTNU og Ringve Musikkmuseum. Kurset går over tre dager fra 28. oktober – 30. oktober på Ringve Musikkmuseum. 

MASTERCLASS

Fredag 28. Oktober kl. 16.00 – 19.00, Konsertsalen 
Ringve Akademis masterclass foregår i «storsalen» på Ringve. Studenter fra NTNU jobber med ulike uttrykk, hovedsakelig fra operalitteraturen og dirigent Peter Szilvay leder Masterclassen. Peter Szilvay er utdannet bratsjist og dirigent ved Norges musikkhøgskole og er en sentral skikkelse i norsk musikkliv. I 1996 hadde Peter sin ilddåp som dirigent med Kringkastingsorkestret, som avslutning på diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole. Han var dirigentstipendiat hos Stavanger Symfoniorkester i perioden 1998–2000 og vant den norske dirigentkonkurransen “Årets dirigent” i 1999.

Sanglærerne Carsten Stabell og Hilde Gjermundsen er tiltede sammen med pianist Knut Erik Jensen fra Institutt for musikk ved NTNU.
Fri inngang 

HVA ER FREMDTIDENS OPERA ?

Lørdag 29. Oktober kl. 14.00 – 15.30, Konsertsalen  
Ringve Akademis faglige foredrag holdes av Hedvig Jalhed og hun stiller spørsmålet: «Hva er opera i fremtiden?» Foredraget er en del av hennes doktoravhandling og sammen med Hedvig skal vi belyse noe av tematikken som opera står ovenfor i tiden som kommer.

Hedvig Jalhed er en svensk operasanger og forsker.  Hun er utdannet ved Operahøyskolen i Stockholm og sunget med en rekke ulike orkestre. Jalhed forsker og holder foredrag med musikalske innslag hvor hun lar publikum bli en del av forestillingen, – «framtidens opera, en interaktiv opera». I tillegg driver hun kunstneriske musikkdramatiske prosjekt som leder for Operation Opera.
Fri inngang 

Matinékonsert

Søndag 30. Oktober kl. 14.00, Konsertsalen
Vi avslutter akademiet med en matinékonsert hvor studentene fra NTNU viser resultater fra høstens Ringve Akademi. Vi får høre unge sangtalenter fra NTNU i et forrykende flott program sammen med pianist Knut Erik Jensen. Museet har åpent og Café Victoria byr på høstvarme fristelser før konserten.

Billetter for konserten finner du på
Ringve.no

Ringve akademi er et samarbeid mellom Opera Trøndelag, Opera Trøndelags venner, NTNU og Ringve Musikkmuseum.

Andre innlegg