Førsnakk header

Førsnakk med Torodd Wigum

Bli med på Førsnakk med Torodd Wigum før hver forestilling av Madama Butterfly.

Opera Trøndelag inviterer til «Førsnakk» 45 minutter før hver forestilling i Bibliotekamfiet på Kimen Kulturhus. Dirigent Torodd Wigum inviterer til en innføring i operaen sammen med ulike gjester for å fokusere på ulike tema i tillegg til selve operaen.

Arrangementet er GRATIS
(ingen billett)

Gjester Førsnakk

Torsdag 20.04: Ronald Rørvik og Toni Herlofson

Lørdag 22.04: Siv Furunes

Søndag 23.04:  Oda Fredriksen, Anna Eide (instruktør og elev i Operaskolen), Hans Kristian Ven Røstad (assistent-dirigent)

Tirsdag 25.04: Lars Eggen

Onsdag 26.04: Anne Kathrine Slungård

Fredag 28.04: Anne Spets og Eva Holm Foosnæs

Om operaen

Madama Butterfly av G. Puccini er en av verdens mest spilte operaer med de stadige aktuelle tema: Kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord. I Ronald Rørviks regi blir publikum tatt med på en estetisk reise tilbake til Nagasaki, Japan 1904 hvor en tragisk kjærlighetshistorie blir akkompagnert av Puccinis fantastiske musikk. Det blir mektige følelser og en enestående operaopplevelse når Opera Trøndelag inviterer til en storslagen egenproduksjon i Kimen kulturhus.

Med Madama Butterfly ønsket Puccini å skildre virkelighetsnære personer og handlinger som publikum lett kunne identifisere seg med. Her fortelles historien om marineoffiseren B. F. Pinkerton som inngår et proforma ekteskap med den 15 år gamle Cio-Cio-San. Hun tror det er den store kjærligheten. Han er kun ute etter en elskovsnatt. Konsekvensene for dem begge blir tragiske.

Dette er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det kan gå når noen leker med andres følelser i mangel på respekt og forståelse for kulturelle forskjeller, samt hvilke fatale og fryktelige konsekvenser det kan få. Puccinis Madama Butterfly formidler en rystende handling med noe av operalitteraturens vakreste og mest uttrykksfulle musikk.