Førsnakk header

Førsnakk med Torodd Wigum

Bli med på Førsnakk med Torodd Wigum før hver forestilling av La Traviata

Opera Trøndelag inviterer til «Førsnakk» 45 minutter før hver forestilling i Bibliotekamfiet på Kimen Kulturhus. Dirigent Torodd Wigum inviterer til en innføring i operaen sammen med ulike gjester for å fokusere på ulike tema i tillegg til selve operaen.

Arrangementet er GRATIS
(ingen billett)

Gjester Førsnakk

Torsdag 24.04: Arne Fagerholdt

Lørdag 27.04: TBA

Søndag 28.04:  TBA

Tirsdag 30.04: TBA

Onsdag 02.05: TBA

Fredag 04.05: TBA

Om operaen

La Traviata er en av historiens mest spilte operaer, og denne kan du endelig oppleve i Kimen Kulturhus, når de skjøre og vakre tonene i overtyren til La Traviata skal fylle salen i april & mai 2024. Vi skal få møte den skjønne Violetta og følge den intense, men forbudte kjærligheten mellom henne og Alfredo.  Hun elsker seg bokstavelig talt fra et luksusliv på kurtisanetoppen til en død i glemsel og fattigdom.

Det blir opera på liv og død når Verdi sitt store mesterverk igjen skal komme til liv i regi av Opera Trøndelag.

Å få elske den man vil

Fortellingen om operahistoriens kanskje mest kjente selskapskvinne, Violetta, bygger på en sann historie og romanen Kameliadamen av Alexandre Dumas. La Traviata er siden blitt er en av operalitteraturens mest spilte operaer, og historien blir fortalt igjen og igjen. 

Violettas utenforskap og ulykkelige skjebne har også vært lett å kjenne seg igjen i for mange skeive opp gjennom historien. Med dette som utgangspunkt har regissør og koreograf Arne Fagerholt latt seg inspirere av vår egen tids kultfenomener som ballroom, transkultur og vogueing, bl.a. kjent fra serien Pose på HBO.