Nett toppbilde Folk er Folk

Folk er folk

Velkommen til festival og «Folk er folk»

Opera Trøndelags hovedproduksjon i 2024 er La Traviata av G. Verdi og regissør Arne Fagerholt har skapt en forestilling som stiller spørsmål ved kjønnsidentiteter.

Violettas (hovedpersonen i La Traviata) utenforskap og ulykkelige skjebne har vært lett å kjenne seg igjen i for mange skeive opp gjennom historien. Utenforskap er noe mange har opplevd, og opplever. Dette ønsker vi å sette fokus på når vi inviterer til en tredagers skeiv festival med det som mål å skape nysgjerrighet og debatt. Her er det rom for alle, og arrangementene er gratis*.

Velkommen til operaball, kunstutstilling, mingling, dialogmøter, vandringskveld m.m. For de minste blir det «bli-med-dans» og Fisboblefest.

PROGRAM
Tirsdag 16. April

Kl. 16.00 Offisiell åpning på Kimen-plassen. Bli – med dans med Bjørnis
Kl. 16.30 Fisboblefest i Bibliotekamfiet. Hent gratisbillett HER
Kl. 17.30 Galleriåpning i galleriet med utstilling av Ellie Rokhaug. Det blir også mingling og paroler fra skeive organisasjoner samt kunsteriske innslag. Galleriåpningen streames (link kommer).

Onsdag 17. April

Kl. 12.00 Allsang på Kimen med Tor Ivar Hagen
Kl. 13.30 «The rarity of Queer Opera» med Daniel Fong (streames, link kommer)
(kaffe og wraps i pausen)
Kl. 14.30 Fagsamtale og diskusjon ledet av Aksel Tollåli (streames, link kommer)
Kunstneriske innslag underveis 
Kl. 19.00 Vandringskveld «Salmer i utenforskap» i Kimen kirke med bla. Ole Einar Andersen og Karianna Sommerro (streames, link kommer)

Torsdag 18. April

Kl. 19.00 OperaBall i Storsalen i Kimen kulturhus. En rekke artister fra hele Trøndelag skal løfte taket på Kimen med storslått sang under parolen «Våg å være». Gratis inngang (krever egen billett). Bevertning.

 

“Folk er folk” er et samarbeid mellom Opera Trøndelag og Skeive stemmer.
Alle arrangementer er på Kimen kulturhus. 

*Allsang i Kimen krever egen billett