2016-Flaggermusen

Flaggermusen

Johann Strauss d.y. Operettenes Operette midt i Trøndelag! Hovedscenen, Kimen Kulturhus, Stjørdal

Premiere 3.mars 2016

Øvrige forestillinger 5., 6., 10., 11. og 12.mars 2016

Dirigent: Torodd Wigum

Regi: Ronald Rørvik

Scenografi: Åse Hegrenes

Lysdesign: Hans Åke Sjöquist

Kostymer: Janne Opsahl

Koreografi: Toni Herlofsen

Kordirigent: Eva Holm Foosnæs.

Solister: Jan Erik Fillan, Ann Helen Moen, Vigdis Unsgård, Trond Halstein Moe, Henrik Engelsviken, Nina Sætherhaug, Trond Gudevold, Lars Eggen, Torstein Fosmo, Ola Marius Ryan.

Operettens operette midt i Trøndelag

NÅ KAN publikum oppleve PRINS ORLOFSKYs OPERABALL på  ORDENTLIG.

Etter aperitiff med Byggeballene i 2013,14 og 15, kan Opera Trøndelag by på en helaftens forestilling av operetten FLAGGERMUSEN; for første gang en fullskala oppsetting på HOVEDSCENEN I KIMEN.

Det er duket til en storstilt og dekadent opplevelse.

Nasjonale og lokale størrelser bekler solistrollene. Nord-Trøndelag Operaorkester vil fylle orkestergrava. De dyktige sangerne i Operakoret; damene i lekre ballkjoler og herrene i kjole og hvitt, vil sette publikum i en lett rus. Prins Orlofsky holder stor fest som er full av overraskelser i lekre omgivelser.

Flaggermusen har en sjarmerende og lett musikk. En sprudlende komposisjon og ellevill regi gjør oppsettingen til herlig underholdning. Musikk og handling er fylt av champagne.

FLAGGERMUSEN; en operette komponert av Johan Strauss d.y., Wiens valse- og operettekonge.

Framført for første gang ved «Theater an der Wien» i 1874.  Den er en sammenfatning av byens voldsomme hang til gode fester og fungerte som en munter virkelighetsflukt i vanskelige tider

Flaggermusen innvarslet operettens storhetstid. Wien ble et naturlig hjem for operettesjangeren. Hver kveld var Carltheater og Theater an der Wien fylt til randen med wienere som ville få med seg det nyeste stykke.

Strauss d.y. skrev mer enn 120 valser, 30 marsjer, 100 polkaer og en rekke andre danser. Han og brødrene sto bak tidens store slagere. Flere av deres verker blir fremført ved Nyttårskonserten fra Wien.

Operetten Flaggermusen regnes som en av Europas mest populære verker og er et fast innslag i Wiens Folksoper og Staatsoper ved juletider hvert år.

Flaggermusen er blitt en del av den europeiske kulturarv. Størrelser som  f.eks. Herbert von Karajan og Placido Domingo har latt seg lokke av denne glitrende musikken.

Opera Trøndelag ønsker velkommen til 6 forestillinger. Det er bare å gi seg over til alle påfunn og sjarmerende misforståelser og til den herlige musikken og sangen.

BLOTT TIL LYST OG NYTELSE.

 

I samarbeid med Opera Nordfjord og Operaen i Kristiansund.

 

Bilder fra forestillingen