Nett toppbilde Ellie

Festivalkunstner Ellie Rokhaug

PROSESS med Ellie Rokhaug

Festivalkunstner Ellie Rokhaug stiller ut PROSESS ved festivalen Folk er Folk i Kimen Kulturhus

I forbindelse med vår produksjon av La Traviata arrangerer vi i forkant festivalen Folk er folk. Under festivalen, og helt til siste forestilling av La Traviata, er vi så heldige å ha en utstilling i galleriet av Ellie Rokhaug, utstillingen Prosess

Ta turen innom galleriet i Kimen kulturhus og opplev utstillingen.

Prosess

Prosess er en serie selvportrett tatt i studio og handler i grunn om det å væretranskvinne. Bildene er tatt over et lengre tidsrom og dokumenterer derfor ogsåmitt forhold til meg selv og min egen kropp over tid.Jeg har som mål å gi et så ærlig og helhetlig innblikk som mulig inn i mitt sinn.Jeg viser derfor både vridde, følelsesladde bilder, men også stolte og “verdige”portretter.Når jeg går inn i studio er jeg oftest alene. Jeg har ingen plan for bildene, menlar de heller skje av seg selv. Studio er ikke et blankt ark, men heller etbakteppe for prosessen som begynner når jeg låser døren bak meg.Skapelsen av hvert bilde er en lang og metodisk prosess, delvis på grunn av avat kameraet jeg bruker er analogt og tungvint. Det gjør at jeg forlenger tiden jegmå være alene med mitt eget sinn, noe som tvinger meg til en bevissthet ogtilstedeværelse som ikke hadde vært mulig på samme måte med en ren digitalprosess. Bildene blir derfor både et direkte resultat av min sinnsstemning når bildene blirtatt, men viser også større trender over tid. Jeg legger igjen noe av meg selv ibildene, og føler meg lettere når jeg går ut.

Om kunstneren

Ellie (f. 2002, hun/henne) er en norsk fotograf og kunstner. Hun jobberhovedsakelig med fotografi og gjør seg nå ferdig med studiet Kunstfotografived Norsk Fotofagskole, med planer om videre kunstutdanning.I kunsten blander hun forskjellige analoge og digitale teknikker med en sterkestetisk sans og en kaotisk fascinasjon for destruktive prosesser. Selv om huner teknisk interessert forkaster hun idéen om et teknisk «perfekt» bilde, ogønsker heller å skape noe som er teksturelt, estetisk, og sterkt konseptuelt.Som åpen og dels aktivistisk transkvinne er identitet og utforskning en stor delav det kunsteriske arbeidet hennes. Denne underliggende tematikken utforskespå tvers av prosjekter, teknikker, estetikker, og medium. Kunsten hennes er etpersonlig utløp for følelser og interesser, men hun håper óg at kunsten henneskan gi en ny forståelse av transpersoner og skeive.