Toppbilde hjemmeside

Utstillingsåpning og Minikonsert med Trio No Treble

Utstillingsåpning av FAVNE
– en utstilling med INGUNN YSTAD

Vi strømmer åpning og konsert direkte HER

Utstillingen handler om å favne skapertrangen.
Den handler om å la det stå til.
Den handler om å favne tiden, sette avtrykk og være tilstede.
Den handler om å tenke med magen.

Nettopp derfor spiller også Trio no Treble en minikonsert under åpningen. De er en trio med bratsj, cello og kontrabass! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. En trio som FAVNER mulighetene og lar det stå til!
FAVNE handler om å slippe løs energien til å male bilder og omfavne det som utspiller seg i verkstedet. Det handler om å favne de verkene som blir til. Det handler om å favne bredt og male med ulike teknikker samtidig. Det handler om å favne også mislykkede verk med å sy det sammen til et nytt verk eller destruere en tegning slik at det gjenoppstår som en skulptur.
FAVNE handler om å romme, omfavne utstillingsrommet, la et verk omfavne et annet verk og la de klemme hverandre. Sånn at de gir hverandre kjærlighet. FAVNE handler om å forsøke og omfavne deg.
Utstillingen viser en variasjon av verk. Maleri på lerret, maleri som draperi og skulptur, produsert i 2020 og 2021. Flere av verkene er til salgs.

Om kunstneren Ingunn Ystad:
Ingunn Ystad (f.1984 Steinkjer): Billedkunstner og kunstpedagog og bor i Trondheim med mastergrad i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim. Ystad har atelier i nyoppstartede Rotvoll kunstnerkollektiv sammen med kunstnere, musikere, forfattere og scenekunstnere. Hun har hatt en rekke utstillinger i hele landet, fra Bodø i nord til Stavanger i sør. Hun er nylig innkjøpt av Nord Trøndelag kunstmuseum. Hun har samboer og to barn og bor i Trondheim.

Trio No Treble består av Lars Marius Hølås (bratsj), Eivind Rossbach Heier (cello) og Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass). Trio no Treble ble stiftet i 2017, og har spilt mange suksessfulle konserter i Trøndelagsregionen, rundt i Norge, og i Serbia. I 2020 spilte de blant annet konserter på Ibsenhuset i Skien, Flekkefjord, Kristiansund og Nordfjordeid. De har også vært festivaltrio på Festspillene Helgeland, samt spilt konserter i Kristiansund og på Operaen i Oslo. Våren 2021 er de scenemusikere under oppsetningen av Czardasfyrstinnen ved Operaen i Kristiansund, og ved Opera Trøndelag. I november skal de på turné i Sverige.

OBS: Begrenset antall plasser på ustillingsåpningen iht gjeldende smittevernsregler.

Utstillingen henger i Galleriet, Kimen Kulturhus, 17. – 30.april 2021.

Gratis inngang.

Medvirkende